Släktträd för Anders Thuvander. Senast uppdaterat 2015-01-07.

Trädet är skapat med programmet Gedcom2html (1).

 

Ansedel för Anders Thuvander

Personregister

 

Ortsregister

 

Själva släktforskningen som ligger till grund för detta släktträd har utförts av olika släktingar eller släktforskare som de anlitat. De landskap som förekommer mest är Västergötland, Småland, Närke, Västmanland och Södermanland. Själv har jag bara sammanställt data, och kompletterat med några uppgifter från nätet. Jag har dessvärre inte varit så noga med källhänvisningar.

 

Du kan klicka dig fram åt båda hållen mellan generationerna. Från en vald person går det alltid på något sätt att komma vidare till vilken annan person som helst i databasen. Men vägen mellan två personer kan vara lång.

 

Det finns också register för personer och för orter. Ortregistret hänvisar till personerna i registret

 

/AT

 

En liten del av släkten Thuvander med några års mellanrum:
Syskonen Lars, Karin, Henrik och Anders fotograferade 1967 och 2011 av Olle och Mattias

 

 

 

 

1Gedcom2html är ett enkelt hemgjort Excel-makro som omvandlar släktdatabaser i Gedcom-format (.GED) till html-format.

Tyvärr är detta program (ännu) inte riktigt lika bra som det tidigare programmet jag använde. Men det var skrivet i java och har med tiden blivit obrukbart på grund av säkerhetsinställningar i web-läsare.

 

Gedcom-formatet är textbaserat och stöds av alla databas-program som hanterar släktdata. Det används därför allmänt för att utväxla släktdata. Det finns naturligtvis program som både kan hantera släktdata och skriva html-filer. Då skulle man slippa omvägen via gedcom-filer. Att de kostar pengar skulle jag kunna stå ut med om jag bara hade hittat något som jag var nöjd med.